Ten Hag: Hij is een goalgetter, maar ik ben hem niets verschuldigd

Ten Hag: "Hij is een goalgetter, maar ik ben hem niets verschuldigd"

29-04-2018 19:18
21

Erik ten Hag voelde zondag niet de verplichting om Kaj Sierhuis een invalbeurt te gunnen in de gewonnen competitiewedstrijd tegen AZ (3-0). De jonge spits bleef negentig minuten op de bank.

De halve Johan Cruijff Arena hoopte op het debuut van Sierhuis, maar Ten Hag ging er niet in mee. "Ik heb het niet overwogen. Een aantal spelers liep tegen het eind wel op zijn tandvlees: Wöber, Mazraoui en Neres waren gisteren nog ziek", vertelt de Ajax-trainer aan Ajax Life.

"Kaj zat met een idee op de bank als we een treffer nodig zouden hebben. Hij is een goalgetter, maar ik ben hem niets verschuldigd", verwijst hij naar het competitieduel met FC Groningen, waarin Sierhuis zijn trainingspak al uit had gedaan om in te vallen. Hij moest echter weer gaan zitten toen Joël Veltman rood kreeg.

Ten Hag is tevreden over het optreden van Noussair Mazraoui. "Hij heeft gerechtvaardigd waarom hij speelde. Dat is goed om te weten richting de toekomst. Kijk naar Jong Ajax. Het doel van dat elftal is spelers afleveren aan het eerste. Dat is geweldig goed gegaan met het elftal van Michael Reiziger en zijn staf."