VP's Elftal van de Week: Ajax, Groningen en NAC leveren twee spelers

VP's Elftal van de Week: Ajax, Groningen en NAC leveren twee spelers

30-04-2018 10:00
31

Ook in de 33ste speelronde stak er weer een aantal spelers bovenuit in de Eredivisie. Ajax, FC Groningen en NAC Breda leveren twee spelers aan VP's Elftal, waarin ook een PSV'er en Feyenoorder staan.

Timon Wellenreuther (Willem II)
Geen twijfel over mogelijk: Wellenreuther was tegen PEC Zwolle de allerbeste bij Willem II. De Duitse doelman hield de nul met een paar uitstekende reddingen en lijkt aan het einde van het seizoen steeds meer los te komen.

Pablo Mari (NAC Breda)
Doet qua spel en voorkomen een beetje denken aan Eric Botteghin en kruipt ook steeds meer naar het niveau van de Feyenoorder. In het gewonnen thuisduel met Heerenveen was Mari bovendien trefzeker.

Matthijs de Ligt (Ajax)
Werd na de zege op AZ uitgeroepen tot Talent van het Jaar bij Ajax, maar had ook net zo goed de prijs voor Speler van het Jaar kunnen opeisen. De Ajax-verdediger verdeelde en heerste tegen AZ én gaf een assist.

Deyovaisio Zeefuik (FC Groningen)
Het eerste elftal van Ajax was iets te hoog gegrepen, maar Zeefuik doet sinds de winterstop op huurbasis bij FC Groningen leuke dingen. Legt veel energie in z'n wedstrijden en is belangrijk.

Juninho Bacuna (FC Groningen)
Zondagavond liet Bacuna weer optekenen dat hij klaar is voor een stap hogerop. En geef hem eens ongelijk. De middenvelder creëerde vijf kansen, het meeste voor een Groningen-speler dit seizoen.

Manu Garcia (NAC Breda)
NAC verzekerde zich zondag met een 3-0 overwinning op sc Heerenveen van nog een jaar Eredivisie. Grote uitblinker in Breda was Garcia, die zijn ploeg niet voor het eerst dit seizoen bij de hand nam.

Hakim Ziyech (Ajax)
Was het zijn laatste optreden in de Johan Cruijff Arena? Het lijkt er wel op. De spelmaker van Ajax liet nog één keer zijn voeten spreken en leverde alweer zijn veertiende assist van het seizoen.

Gaston Pereiro (PSV)
Je kunt veel over hem zeggen, maar het rendement van Pereiro is ongeëvenaard. De Uruguayaan liet ook tegen ADO Den Haag zien dat hij zéér belangrijk kan zijn voor PSV. Was goed voor twee goals en een assist.

Steven Berghuis (Feyenoord)
Vorig jaar werd hij kampioen, maar Berghuis is nú waarschijnlijk bezig aan het beste seizoen in zijn carrière. Met zestien goals en veertien assists in 33 competitiewedstrijden is de Feyenoord-aanvaller niet te stuiten.

Björn Johnsen (ADO Den Haag)
In de laatste wedstrijd van het seizoen staat er veel op het spel voor Johnsen. Hij moet minimaal één keer scoren om de topscorerstitel voor de neus van Alireza Jahanbakhsh weg te kapen. Met twee goals tegen PSV dreef hij zijn seizoenstotaal op naar zeventien.

Tim Matavz (Vitesse)
Stond zondag aan de basis van het FC Twente-debacle in Arnhem. Kort na rust maakte Matavz de 2-0 en even later strooide hij nog wat extra zout in de Enschedese wonden door de vijfde treffer van de middag te maken.