Update: Opsteker voor rouwend FC Twente: hoofdsponsor blijft club trouw

Update: Opsteker voor rouwend FC Twente: hoofdsponsor blijft club trouw

30-04-2018 10:48
70

FC Twente is uit de Eredivisie gedegradeerd. Iedere sympathisant van de club baalt daarvan, maar Alfons Wispels misschien nog wel het meest. De ondernemer, tevens hoofdsponsor met zijn bedrijf Pure Energie, weet nog niet zeker of hij ook op het tweede niveau aan de Tukkers verbonden wil blijven. 

"Ik ben er helemaal ziek van. Zo beroerd dat ik na de wedstrijd ben gaan fietsen om mijn frustratie kwijt te raken", aldus Wispels tegenover Tubantia. In 2016 ging hij een vijfjarig samenwerkingsverband aan met FC Twente, maar in het contract was een degradatieclausule opgenomen. "In principe wil ik de club blijven steunen, maar natuurlijk tegen een lager bedrag dan in de Eredivisie. De club zal met een plan moeten komen."

"Ik ben hier aan begonnen, omdat ik supporter ben én om met ons bedrijf meer naamsbekendheid in het land te krijgen. Supporter blijf ik altijd, maar met die naamsbekendheid wordt het in de Jupiler League toch een heel stuk minder. Dus daar hangt een ander prijskaartje aan", aldus de ondernemer, die weinig op heeft met de Jupiler League. "Als fan niet en als zakenman helemaal niet."

Update 30/04: Pure Energie blijft hoofdsponsor van FC Twente. Erik Velderman, directeur van de degradant, heeft dat maandagochtend laten weten tijdens een persconferentie. 'We hebben een sessie gehad vanmorgen met het personeel. Er heerst verslagenheid. De nacht was dermate kort, dat ik vanochtend al met Alfons Wispels heb gesproken', zei Velderman volgens Tubantia. De ondernemer heeft laten weten dat Pure Energie achter FC Twente blijft staan.