Heraclieden spreken transferwens uit: 'Voor de club een klap, maar moeten verder'

Heraclieden spreken transferwens uit: 'Voor de club een klap, maar moeten verder'

30-04-2018 08:29
12

Na het 2-2 gelijkspel tegen FC Utrecht namen liefst zeven spelers afscheid van Heracles Almelo, evenals trainer John Stegeman en assistent Robbie Alflen. Daar blijft het waarschijnlijk niet bij. Ook Brandley Kuwas en Jamiro Monteiro azen op een transfer.

"En dat zou een klap voor de club zijn", concludeert Monteiro tegelijk in gesprek met TC Tubantia. "Maar wij moeten ook verder. En Heracles heeft altijd laten zien goede vervangers terug te vinden." De middenvelder kwam pas vorige zomer over van SC Cambuur. "Maar ik voel dat ik klaar ben voor een stap. Ik ben nu 24, wil wel hogerop." Wat die stap omhoog moet zijn? "Een club uit de top vijf. Dat is voor mij hogerop. En anders blijf ik hier. Dat is ook geen straf, zeker weten van niet."

Net als Monteiro ligt Kuwas tot medio 2020 onder contract in het Polman Stadion. Net als zijn ploeggenoot mikt ook de 25-jarige aanvaller op een stap hogerop. "Maar er heeft zich nog geen club gemeld", zegt de sterspeler van Heracles. "Dus ik weet het niet. Er zal vast wel iets komen, maar tot nu toe is er niks, dus ik ben er nog. Iedereen weet dat ik ambitieus ben. Als er iets moois komt, dan kijken we verder."

Aan dat 'moois' wil Kuwas nog geen ranglijst of namen verbinden. "Maar het moet sportief en financieel een goede stap zijn. De meeste mensen denken dan al snel: Hij gaat voor het geld. Maar sportief moet ik ook een goede stap maken, om me verder te kunnen ontwikkelen. Dat is het belangrijkst."