'Valse start voor Buijs bij FC Groningen: Jans blokkeert verzoek nieuwe trainer'

'Valse start voor Buijs bij FC Groningen: Jans blokkeert verzoek nieuwe trainer'

01-05-2018 07:30
28

De relatie tussen FC Groningen en kersvers trainer Danny Buijs heeft nu al een deukje opgelopen. Buijs, per 1 juli aan het roer in het Noordlease Stadion, wilde Joop Gall dolgraag opnemen in zijn technische staf. Groningen ging echter niet akkoord. 

Dat meldt het Dagblad van het Noorden dinsdag. De 35-jarige Buijs, nu nog trainer van amateurclub Kozakken Boys, legde bij technisch manager Ron Jans het verzoek neer 'of er een specifieke kwaliteit kon worden toegevoegd aan het technisch kader dat hem is toegewezen'. 

Concreet: Buijs voorzag volgens DVHN dat zijn staf 'een verbinder, een motivator en een vertrouwenspersoon met wie hij ongeremd van gedachten kan wisselen' nodig heeft. Gall, oud-speler van Groningen, is in zijn ogen zo'n type. Buijs en hij kennen elkaar goed en hebben een goede band. 

Jans koos echter voor Hennie Spijkerman en Peter Hoekstra. Die twee staan bekend als rustig, haast introverte types. Buijs heeft zich bij de beslissing van Jans neer moeten leggen en koos ervoor om níet met de vuist op tafel te slaan. 'Geen lekkere start', aldus de krant.