'Ik heb gelezen over de interesse van Ajax en PSV. Dat zijn echt alleen geruchten'

'Ik heb gelezen over de interesse van Ajax en PSV. Dat zijn echt alleen geruchten'

01-05-2018 12:36
26

Vitesse-middenvelder Mason Mount heeft zijn debuutseizoen in de Eredivisie bekroond met een individuele onderscheiding. De negentienjarige Chelsea-huurling is door Omroep Gelderland verkozen tot Gelders voetballer van het jaar.

De Britse jeugdinternational is met 44 punten bovenaan het klassement van de regionale omroep geëindigd. Mount eindigt met tien punten voorsprong op oud-ploeggenoot Milot Rashica, die tijdens de winterstop van Arnhem naar Werder Bremen verhuisde. Bryan Linssen (Vitesse) en NEC-aanvaller Arnaut Groeneveld kregen beiden 25 punten en delen de derde plek. Mount treedt met het winnen van de prijs in de voetsporen van onder meer Lasse Schöne, Jasper Cillessen, Marco van Ginkel en Davy Pröpper.

Terwijl de jonge Engelsman de bijbehorende taart in ontvangst nam, kreeg hij ook vragen over vermeende interesse van Ajax en PSV. Mount zou zich dit seizoen in de kijker van beide topclubs hebben gespeeld, maar beweert zelf van niets te weten. "Ik heb het gelezen over de interesse van Ajax en PSV, maar dat zijn echt alleen maar geruchten", laat hij weten. "Na het seizoen ga ik eerst terug naar Chelsea en dan ga ik zien waar ik terecht kan."