'Chelsea wil cashen en zet overbodige Van Ginkel in de etalage'

'Chelsea wil cashen en zet overbodige Van Ginkel in de etalage'

01-05-2018 13:23
145

Marco van Ginkel is één van de spelers die op de nominatie staan om komende zomer door Chelsea verkocht te worden. De onttroonde landskampioen hoopt met diverse transfers tientallen miljoenen euro's in het laatje te brengen.

The Blues willen de selectie in elke linie versterken, en eigenaar Roman Abramovich heeft geld genoeg, maar de Financial Fair Play-regels schrijven voor dat er ook Britse ponden binnen moeten komen via transfers. 

Kwaliteitskrant The Telegraph schrijft dinsdag dat Chelsea ruim elf miljoen euro hoopt te verdienen aan Van Ginkel. De 25-jarige Nederlander, sinds 2015 al drie keer verhuurd aan PSV, heeft op Stamford Bridge een contract tot medio 2020. Sinds zijn transfer van Vitesse naar Chelsea in 2013 kwam Van Ginkel welgeteld vier keer in actie namens de topclubs uit Londen.

Of PSV in staat is om Van Ginkel definitief in te lijven, moet nog blijken. Nóg een keer huren lijkt sowieso niet meer aan de orde. Technisch manager Marcel Brands liet onlangs weten er alles aan te willen doen om Van Ginkel voor de landskampioen te behouden.