UEFA Cup-winnaar van Feyenoord verdwijnt uit de spotlights: Doet een beetje zeer

UEFA Cup-winnaar van Feyenoord verdwijnt uit de spotlights: "Doet een beetje zeer"

01-05-2018 13:40
47

Hij ging als 'Leonardo II' door het leven, speelde ook voor onder meer FC Groningen en De Graafschap en - belangrijker - won met Feyenoord de UEFA Cup in 2002. Inmiddels is Leonardo dos Santos Silva 41 jaar. Hij is verdwenen uit de spotlights en tegenwoordig administratief medewerker in Rotterdam. 

Op het winnen van de UEFA Cup kijkt de Braziliaan met een goed gevoel terug. "Ik kan er nog steeds van genieten. Bijna elke dag kijk ik nog even naar de foto van mij met de beker. Dat pakt niemand meer van mij af. Ik hoor bij het laatste Nederlandse team dat een internationale prijs heeft gewonnen", vertelt Leonardo in gesprek met VICE Sports

"Vorig jaar was Ajax er dichtbij, maar het is ze niet gelukt. Ik ben altijd voor Nederlandse clubs in Europa, maar toen niet. Toen was ik stiekem voor Manchester United. Zo kan ik nog wat langer genieten. Ajax heeft toch al genoeg gewonnen."

Aan zijn verleden als prof hoeft hij eigenlijk niet meer herinnerd te worden. "Ik heb er uiteindelijk toch niet alles uitgehaald. Ik heb geen spijt van mijn keuzes, maar het doet me nog wel een beetje zeer. Iedereen denkt ook dat je een goed leven met veel geld hebt als je prof bent geweest, maar dat is niet zo. Eigenlijk is dat ook wel een beetje onze eigen schuld als voetballers. We denken dat het geld ons hele leven maar naar ons toe zal komen, maar dat is natuurlijk helemaal niet waar."