'PSV en Feyenoord zijn bang voor 'Bayern München-scenario' bij steenrijk Ajax'

'PSV en Feyenoord zijn bang voor 'Bayern München-scenario' bij steenrijk Ajax'

01-05-2018 15:44
293

PSV, Feyenoord en alle andere clubs uit de Eredivisie vrezen dat Ajax op lange termijn het 'Bayern München' van Nederland wordt. Mocht de Amsterdamse club er in de komende jaren in slagen om zich diverse keren op rij te plaatsen voor de 'nieuwe' Champions League, dan dreigt er een enorm gat naar de concurrentie te ontstaan. 

Dat heeft vooral te maken met de nieuwe, verhoogde prijzengelden in het miljoenenbal, legt Voetbal International-journalist Tom Knipping uit. "Ajax heeft nu al de hoogste begroting, een miljoen of honderd per jaar. Als ze een paar keer achter elkaar meedoen in de Champions League nieuwe stijl, dan gaan ze zo naar 150 miljoen euro. Daar is voor PSV en Feyenoord, laat staan de rest, niet meer tegen te concurreren."

"Dat Ajax het Bayern München van Nederland wordt, klinkt nu gek omdat PSV net kampioen is geworden. Maar als je kijkt naar de ecomomische wetten in het voetbal, zou het in de toekomst zomaar kunnen gebeuren", vervolgt Knipping.

"In de meeste landen worden de clubs met het meeste geld kampioen. Ajax heeft al veruit de hoogste begroting in Nederland. Stel, ze worden een paar keer achter elkaar kampioen en ze gaan meedelen in de vernieuwde Champions League-pot, dan zetten ze de rest op een gigantische achterstand. Dat is in Nederland de vrees bij een hoop clubs."