Miljoenenaankoop van Ajax breekt maar niet door: Ik geef niet op

Miljoenenaankoop van Ajax breekt maar niet door: "Ik geef niet op"

01-05-2018 16:05
73

Doorbreken en slagen in Ajax 1: dát is nog altijd het doel van Mateo Cassierra. De Colombiaanse spits, in de zomer van 2016 gekocht voor zo'n 5,5 miljoen euro, moest dit seizoen wekelijks opdraven bij Jupiler League-kampioen Jong Ajax. 

In dertig duels was Cassierra (21) goed voor achttien treffers. Slechts drie keer mocht hij invallen in de Eredivisie. "Natuurlijk ben ik twee jaar geleden naar Ajax gekomen om in het eerste elftal te spelen. Dat was en is nog altijd mijn doel en ik geef niet op", zegt de aanvaller in gesprek met Voetbal International. 

"Maar dit seizoen ben ik blij dat ik mezelf verder heb kunnen ontwikkelen in wedstrijden met Jong Ajax. Serieus, het voelde nooit als een teleurstelling om met dat team in actie te komen. Het was voor mij juist lekker dat ik in de Eerste Divisie van Nederland mijn speelminuten kon maken. Dat is veel beter dan alleen maar trainen. Daarbij zorgde de sfeer binnen de ploeg ook voor een positieve prikkel."

In 2018/19 moet het gaan gebeuren voor de aanvaller. "Door veel te spelen en te scoren heb ik mezelf op een positieve manier laten zien. Hopelijk krijg ik daardoor komend seizoen ook de kans in de hoofdmacht. Die ambitie gaf mij wekelijks een extra prikkel om positief en volop gemotiveerd te blijven."