Verdediger richting Ajax-exit: 'Het uitduel met Roda was duidelijk signaal'

Verdediger richting Ajax-exit: 'Het uitduel met Roda was duidelijk signaal'

01-05-2018 17:50
37

Leon Bergsma, captain van kampioen Jong Ajax, lijkt bezig aan zijn laatste weken in Amsterdam. De centrale verdediger vindt het tijd voor een volgende stap, vertelt hij in gesprek met Voetbal International. 

"Na twee seizoenen waarin ik vrijwel alles heb gespeeld bij Jong Ajax, wordt het wel tijd voor de volgende stap. Als speler van 21 jaar lijkt me dat ook niet zo vreemd. In de Nederlandse competities ben je dan al bijna geen talent meer. De titel voelt dan ook als een bepaalde afsluiting, misschien wel van mijn club Ajax", aldus Bergsma.

Onder Ajax-trainer Erik ten Hag komt hij niet aan de bak. "Ik ging in januari nog wel mee op trainingskamp naar Portugal, maar dat gold voor een grote groep. Na verloop van tijd hoefde ik ook niet meer mee te trainen met de eerste selectie. In dat opzicht was het uitduel met Roda JC wel een duidelijk signaal. Ajax miste veel verdedigers, maar ik werd niet eens opgenomen in de selectie."

"Ik heb geen idee hoe alles zal lopen, eerst wilde ik kampioen worden met Jong Ajax, maar mijn doel is wel dat ik komend seizoen in de Eredivisie een kans krijg."