FOX heeft beelden van 'onbegrijpelijk' spuugincident: 'Dan moet je optreden'

FOX heeft beelden van 'onbegrijpelijk' spuugincident: 'Dan moet je optreden'

Gepubliceerd: dinsdag 1 mei 2018 om 19:08di 01-05-2018 om 19:08

Kees Kwakman vindt het onbegrijpelijk dat FC Dordrecht-aanvaller Robert Mutzers gespuugd heeft naar zijn eigen trainer. Mutzers is door Dordrecht voor onbepaalde tijd uit de selectie gezet.

"Onbegrijpelijk", zegt FOX-analist Kwakman dinsdagavond bij het zien van de beelden. Mutzers werd tegen NEC (3-3) naar de kant gehaald omdat een verdediger van Dordrecht rood kreeg. "Dan haal je er een aanvaller af, die wissel is geheel logisch. Gerard de Nooijer (trainer van Dordrecht, red.) was ook heel verbaasd."

De Nooijer kreeg op het moment zelf niets mee van het spuugincident, maar kreeg later de beelden te zien. "Dit is onacceptabel gedrag en ook nog eens een slecht voorbeeld voor de jeugd", zei De Nooijer tegen het Algemeen Dagblad. "Robert is voorlopig geen selectiespeler en we gaan nog met hem spreken over zijn toekomst bij de club."

Kwakman snapt dat Mutzers uit de selectie is gezet. "Je moet als club en trainer ook geloofwaardig blijven. Als iemand naar je spuugt moet je optreden, ondanks dat het een belangrijke speler voor je is. Ik vind het terecht."

Bekijk de beelden van het incident hieronder:

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws