Klaassen lijkt niet te hoeven vrezen: Ook volgend seizoen Everton-speler

Klaassen lijkt niet te hoeven vrezen: "Ook volgend seizoen Everton-speler"

02-05-2018 20:48
29

Davy Klaassen verruilde Ajax vorig jaar voor Everton, maar zijn eerste seizoen in de Premier League verliep zeer moeizaam. Slechts veertien keer kwam hij binnen de lijnen. Desondanks houdt voorzitter Bill Kenwright vertrouwen in de Nederlander, alsmede voor Sandro Ramirez.

Ook de Spanjaard zit in een moeilijk parket en kwam, net als Klaassen, maar mondjesmaat in actie na zijn komst van Malagá. De geruchten gingen rond dat het tweetal alweer op de nominatielijst stond om te worden verkocht. Kenwright spreekt die echter tegen tijdens The Dixies, een evenement in de Philharmonic Hall ter afsluiting van het seizoen.

"Ze zijn nog steeds goede spelers. Ze zullen beide ook volgend seizoen Everton-speler zijn", aldus de preses. Het contract van Klaassen loopt nog vier jaar door: tot de zomer van 2022. Bondscoach Ronald Koeman, die hem als coach van the Toffees naar Engeland haalde, liet zich onlangs uit over de situatie.  "Hij heeft een moeilijk begin van het seizoen gehad. Dat viel me ook tegen. Hij had met name moeite met de agressiviteit en het tempo."