'PEC-leegloop: interesse van Engelsen en Duitsers, ontevreden reserves'

'PEC-leegloop: interesse van Engelsen en Duitsers, ontevreden reserves'

03-05-2018 09:30
38

Met de komst van Zian Flemming (Ajax) en Gustavo Hamer (Feyenoord) heeft PEC Zwolle ingespeeld op het mogelijke vertrek van Ryan Thomas en Mustafa Seymak. Van beide spelers is de kans groot dat ze na dit seizoen vertrekken.

Beide spelers mikken op een transfer. Dagblad De Stentor weet dat Saymak zijn carrière waarschijnlijk gaat vervolgen in het buitenland, ondanks gesprekken met Nederlandse subtoppers. Tijdens het duel met Willem ll zat een delegatie van Kasimpasa (Turkije) voor hem op de tribune. Ook van Youness Mokhtar is de kans groot dat hij na dit seizoen weggaat. Hij wordt in de gaten gehouden door Queens Park Rangers. Thomas staat op het lijstje van topclubs uit Nederland en België.

Bram van Polen hoopt eveneens op een verhuizing en richt zich op een Noord-Amerikaanse of Australische transfer. De PEC-aanvoerder heeft een clausule, die recht geeft op een transfer naar een ander continent. Younes Namli en Kingsley Ehizibue willen ook een stap omhoog maken. Ehizibue wordt volgens de Stentor gevolgd door een Bundesliga-club. Om welke club het gaat, is niet bekend.

Het zit er dik in dat de basisploeg van PEC na een succesvolle eerste seizoenshelft uit elkaar valt. De kans is echter ook groot dat een aantal reservespelers deze zomer vertrekt uit Zwolle. PEC presteerde in het begin goed, maar dat was na de winterstop een stuk minder.

Ondanks dat hield trainer John van 't Schip vast aan zijn vertrouwde basiself, wat voor onvrede heeft gezorgd bij een aantal reserves. Nicolas Freire, Terell Ondaan en Piotr Parzyszek overwegen verder te kijken, terwijl Wouter Marinus, Stef Nijland en Erik Bakker in de belangstelling staan van De Graafschap.