Probleem tussen Feyenoord en AZ over Landzaat: 'Was al in kannen en kruiken'

Probleem tussen Feyenoord en AZ over Landzaat: 'Was al in kannen en kruiken'

04-05-2018 06:51
53

Feyenoord hoopt Denny Landzaat over te nemen van AZ, maar de Alkmaarders willen de 41-jarige oud-voetballer een plekje geven bij het eerste elftal van John van den Brom. De club stelt dat Landzaat zijn contract al heeft verlengd en niet mag vertrekken.

Dat meldt De Telegraaf. De club schijnt met Landzaat nooit onderhandeld te hebben over een nieuwe functie bij AZ en ook zijn zaakwaarnemer weet van niets. De ex-international zou ineens voor een paar jaar aan de technische staf van het eerste elftal worden toegevoegd. Feyenoord rekende erop dat Landzaat vrij was om in Rotterdam-Zuid in dienst te treden, iets wat Landzaat zelf ook dacht.

Directeur voetbalzaken Max Huiberts van AZ reageert in De Telegraaf: "Het contract van Denny is verlengd. Hij treedt toe tot de technische staf bij de selectie. Alles was al in kannen en kruiken, dacht ik." Feyenoord ziet in Landzaat de opvolger van Jan Wouters, die na dit seizoen vertrekt. De Rotterdamse club wil echter geen problemen maken om een transfer te forceren, omdat de band met AZ al jaren uitstekend is.

Maar toch zullen beide clubs met elkaar het gesprek aan moeten gaan. Landzaat wil graag naar Rotterdam en zou een transfer kunnen forceren via een arbitragezaak, al is het de vraag of hij het zover wil laten komen.