KNVB sprak met Van der Vaart over plan: Ik zou het mooi vinden

KNVB sprak met Van der Vaart over plan: "Ik zou het mooi vinden"

04-05-2018 07:07
11

De kans is groot dat Rafael van der Vaart samen met een aantal andere oud-internationals in het zonnetje wordt gezet door de KNVB. De voetbalbond heeft een plan gemaakt om het jaar 'op grootse wijze uit te luiden', schrijft De Telegraaf. Grote namen die niet meer in aanmerking komen voor Oranje worden op die manier geëerd. Van der Vaart is daarover in gesprek met de KNVB.

"Ik heb ook al een gesprek gehad met de KNVB", laat Van der Vaart weten aan De Telegraaf. "Ik denk dat we een unieke generatie hadden, dus ik zou het mooi vinden om met z'n allen af te sluiten. Om met een mooie groep afscheid te nemen van de fans." Het gaat om spelers als Arjen Robben, Robin van Persie en Nigel de Jong, aldus de ochtendkrant. Het afscheid zou dan plaats moeten vinden op 13 oktober, tijdens het Nations League-duel met Duitsland.

Opvallend: De Telegraaf laat de naam van Klaas-Jan Huntelaar niet vallen. De 34-jarige spits van Ajax heeft met 76 interlands voor Oranje ook een behoorlijke staat van dienst. Mogelijk wordt Huntelaar er voor die wedstrijd wel bijgehaald. Wesley Sneijder neemt een maand eerder afscheid tegen Peru. Ook opvallend: het afscheid moet plaatsvinden tijdens het duel met Duitsland, maar die wedstrijd wordt gespeeld in de Nations League en gaat dus ergens om.