VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: keeper

07-05-2018 14:00
53

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. We trappen de zoektocht naar de beste elf van het seizoen af met de positie van doelman. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerde keepers zijn:

Jeroen Zoet (PSV)
Als hij vorig jaar al klaar was voor een transfer, dan is hij dat nu zéker. Zoet keepte zijn beste seizoen voor PSV. Onder meer tegen Feyenoord (1-0), Excelsior (1-2) en Heracles Almelo (1-2) was hij de absolute uitblinker. Inmiddels is Zoet ook buiten het veld, als een van de leiders, van grote waarde. Een transfer naar de Premier League, Bundesliga, Primera División of Serie A lonkt.

Lars Unnerstall (VVV-Venlo)
Toen Unnerstall afgelopen zomer neerstreek bij VVV, had de Duitser een helder doel voor ogen: één jaar presteren in De Koel en dan terug naar een hoger niveau. Dat is gelukt. Unnerstall bewijst dat handhaving een stuk makkelijker wordt met een goede doelman onder de lat. De vraag is nu: waar vervolgt Unnerstall zijn carrière? Hij heeft een aflopend contract en staat op de radar van talloze clubs uit binnen- en buitenland.

André Onana (Ajax)
In zijn tweede Eredivisie-jaar bevestigde Onana geen toevalstreffer te zijn. De Kameroense doelman was zelden op een fout te betrappen en ontpopte zich tot één van de weinige Ajacieden die nooit door de ondergrens zakte. Keepte zondag tegen Excelsior waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor Ajax.

Diederik Boer (PEC Zwolle)
Na drie jaar Ajax keerde Boer afgelopen zomer terug naar zijn oude liefde. De 37-jarige doelman bewees dat hij nog wel een paar seizoenen mee kan. Vooral in de eerste seizoenshelft was Boer één van de uitblinkers bij het verrassend presterende PEC. In november vestigde hij zelfs een clubrecord: Boer hield 396 minuten de nul.

Marco Bizot (AZ)
Niet Sergio Padt (FC Groningen) of Robert Zwinkels (ADO Den Haag), maar Bizot bemachtigt de laatste plek bij de genomineerde keepers. De 27-jarige doelman kwam vorig jaar over van Racing Genk en loste het keepersprobleem bij AZ op. En passant werd hij door bondscoach Ronald Koeman ook bij de selectie van het Nederlands elftal gehaald.

Wie is volgens jou de beste keeper van dit Eredivisie-seizoen? Stem in de poll!