Van den Brom: 'Jahanbakhsh wordt gek als ik zeg dat we nergens voor spelen'

Van den Brom: 'Jahanbakhsh wordt gek als ik zeg dat we nergens voor spelen'

04-05-2018 15:02
37

AZ is voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle al verzekerd van de derde plaats, maar trainer John van den Brom ziet nog genoeg om voor te spelen. Hij wil het seizoen waardig afsluiten en bovendien een kater wegspoelen.

"Het is volle bak, wat ik begreep. Dan moeten we het gewoon goed afmaken en het seizoen op een waardige manier afsluiten, zoals we heel veel wedstrijden dit seizoen thuis hebben gespeeld. En dan moet het een groot feest worden", zegt Van den Brom tegen AZ TV. "We spelen nog om 71 punten te halen, dat is volgens mij heel lang geleden voor het laatst gebeurd."

"We hebben de topscorer van Nederland in ons midden", vervolgt Van den Brom. "Ik kan me voorstellen dat Alireza Jahanbakhsh gek wordt als ik zeg dat we nergens meer voor spelen. Het stadion zit vol, we spelen in het nieuwe tenue, nieuwe ballen, er zijn zoveel dingen die zo'n wedstrijd toch weer interessant maken. Maar het belangrijkste is toch: spelen vanuit je hart, voor de club, om het seizoen echt af te sluiten op de manier waarop we het hele jaar hebben gedaan."

De oefenmeester wil bovendien een kater wegspoelen na de verloren bekerfinale tegen Feyenoord en de zeperd bij Ajax een week later. "Het is een harde conclusie dat we het hele jaar niet in staat zijn geweest om een van die wedstrijden te winnen. Daar moeten we intern mee aan de slag."