Advocaat heeft boodschap voor Fraser: 'Dat is de taak voor de volgende coach'

Advocaat heeft boodschap voor Fraser: 'Dat is de taak voor de volgende coach'

04-05-2018 15:27
12

Sparta besluit het Eredivisie-seizoen met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, maar de nacompetitie werpt zijn schaduw al vooruit. Coach Dick Advocaat wil nog niet veel kwijt over zijn opstelling. Cadeautjes deelt hij in ieder geval niet uit.

Zo zal Michel Breuer nog geen afscheid krijgen. "Hij begint in ieder geval niet. Wat er tijdens de wedstrijd gebeurt, moeten we het nog even over hebben", zegt Advocaat tegen RTV Rijnmond. "Het is prettig dat we nu eens een wedstrijd spelen zonder de spanning van het moeten. Maar aanstaande donderdag moet dat in de nacompetitie weer gaan gebeuren."

Waarschijnlijk zal SC Cambuur daarin de tegenstander zijn voor de Kasteelclub. Of er in de play-offs een belangrijke rol weggelegd is voor Miquel Nelom, is de vraag. De linksback kwam in de winterstop over van Feyenoord, maar kon nog niet overtuigen. "Ik vind dat hij het niet heeft laten zien door allerlei omstandigheden. Misschien kan hij het de komende weken nog laten zien, dat ligt vooral aan hem", stelt Advocaat.

De Kleine Generaal vertelt dat hij een zwaar halfjaar bij Sparta heeft gehad. "Ik had meer punten verwacht. Maar ik werk prima met deze jongens. Ze zijn allemaal positief ingesteld." Toch heeft hij een kritiekpuntje. "Te veel spelers hebben dezelfde kwaliteiten. Er zit weinig balans in de groep. Maar dat is de taak voor de volgende coach (Henk Fraser, red.)."