VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar: rechtsback

Gepubliceerd: dinsdag 8 mei 2018 om 12:00di 08-05-2018 om 12:00

De Eredivisie zit erop en dus is het weer de hoogste tijd om het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar samen te stellen. Dat doen we met hulp van onze bezoekers.

De komende periode krijgen jullie per positie/linie de kans te stemmen op de door ons genomineerde kandidaten. De speler met de meeste stemmen in de onderstaande poll krijgt een plekje in het VoetbalPrimeur Elftal van het Jaar. De vijf genomineerden voor de positie van rechtsback zijn:

Santiago Arias (PSV)
Heeft zijn laatste wedstrijd voor PSV er naar alle waarschijnlijkheid op zitten. Arias was misschien niet zo dwingend als vorig seizoen, maar was op geen fout te betrappen. Leverde zes assists en scoorde drie keer in de periode 27 januari-25 februari. Op het WK met Colombia kan hij zich nadrukkelijker in de kijker spelen en kan hij PSV een mooie transfersom bezorgen.

Jonas Svensson (AZ)
De Viking van AZ heeft een topseizoen achter de rug. In een tandem met Alireza Jahanbakhsh werd Svensson volledig in z'n kracht gebruikt: met grote regelmaat denderde hij als een sneltrein over de rechterflank. Het resultaat: drie doelpunten en drie assists. Hoogtepunt was zijn treffer met een hakbal achter het standbeen. Svensson voegt een mooie dosis Noorse samba toe aan AZ.

Denzel Dumfries (sc Heerenveen)
Veel beter kun je niet beginnen bij je nieuwe club: in zijn eerste vier optredens namens Heerenveen was Dumfries goed voor vijf assists. De rechtsback van Heerenveen viel net als zijn ploeg iets terug, maar bewees dat hij zeker wat te zoeken heeft in de subtop van de Eredivisie. Eindigt het seizoen met het knappe aantal van drie goals en zeven assists.

Tyronne Ebuehi (ADO Den Haag)
Het scheelde weinig of Ebuehi was sinds de winterstop niet meer in actie gekomen voor ADO. De Portugese topclub Benfica trok nadrukkelijk aan zijn mouw. Logisch ook, want de rechtsback speelde een uitstekende eerste seizoenshelft. Een uitnodiging van de Nigeriaanse bondscoach voor het WK zou de kers op de taart zijn voor Ebuehi.

Kingsley Ehizibue (PEC Zwolle)
Ehizibue vestigde dit seizoen definitief zijn naam in de Eredivisie. De 22-jarige vleugelverdediger is een loopwonder aan de rechterkant en daar beleefde PEC-trainer John van 't Schip dit seizoen veel plezier aan. Niet voor niets wordt Ehizibue inmiddels gelinkt aan een transfer naar de Bundesliga.

Wie is volgens jou de beste rechtsback van dit Eredivisie-seizoen? Stem in de poll!

Poll

Wie was dit seizoen de beste rechtsback?

(7878 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws