'Professors' van Ajax: Ik hoorde ze aan de andere kant van het veld schreeuwen

'Professors' van Ajax: "Ik hoorde ze aan de andere kant van het veld schreeuwen"

04-05-2018 19:15
21

Carel Eiting gaat door het leven als de 'professor' van Ajax, omdat hij af en toe bijdehand uit de hoek kan komen. Zijn ploeggenoten Kaj Sierhuis en Dani de Wit, afgelopen seizoen actief namens Jong Ajax, kunnen er volgens Eiting echter ook wat van.

"Ik denk dat Kaj en Dani misschien nog wel erger zijn dan ik", vertelt de twintigjarige middenvelder aan Ajax TV. "Laatst waren ze mee aan het trainen bij het eerste. Ik stond aan de andere kant van het veld oefeningen te doen, maar ik hoorde ze schreeuwen met zijn tweeën: scheids dit en manipuleren dat, noem het maar op. Ze hebben altijd wel wat aan te merken of te roepen haha."

Eiting zelf schipperde dit seizoen tussen Jong Ajax en de hoofdmacht van de Amsterdammers, maar dat niet meer bij de selectie van Jong Ajax toen de beloften het kampioenschap in de Jupiler League binnensleepten. "Ik ben blij dat ik een onderdeel kon zijn van het kampioensseizoen. In de laatste weken had ik meer minuten willen maken, maar uiteindelijk beslist de trainer daarover."