Teleurgestelde Ajacied overweegt vertrek: 'Soms vraag ik me af wat ik fout doe'

Teleurgestelde Ajacied overweegt vertrek: 'Soms vraag ik me af wat ik fout doe'

05-05-2018 07:55
71

Mateo Cassierra wil vertrekken bij Ajax als hij komend seizoen weer geen kans krijgt in het eerste elftal. De 21-jarige Colombiaan baalt dat hij zich nog niet heeft kunnen bewijzen.

Dat terwijl Cassierra met achttien goals een van de belangrijkste spelers is bij Jong Ajax, de kampioen van de Jupiler League. "Soms vraag ik me af wat ik fout doe", vertelt de spits aan de NOS. Hij leek het op 25 februari van dit jaar eindelijk te mogen laten zien, maar ondanks blessures van Klaas-Jan Huntelaar en Kasper Dolberg werd Cassierra gepasseerd. Siem de Jong kreeg de voorkeur.

"Ik was die dag wel verdrietig", erkent Cassierra. "Ik heb me gedurende het seizoen heel goed ontwikkeld in Jong Ajax. Ik wilde mezelf bewijzen en dacht dat ik kon spelen. Niet dus..." Hij vraagt zich af of een vertrek niet beter is. "Het is nu tijd om mijn minuten te krijgen in het eerste team. Als dat niet gebeurt, vertrek ik misschien wel. Ik ben jong en wil laten zien wat ik kan."

Of dat bij een andere Eredivisie-club is, laat Cassierra open. "Eigenlijk is Ajax het beste team, dus ik weet het niet. Ik hoop nog altijd dat het hier lukt. Na de vakantie ga ik het seizoen zoals ieder seizoen beginnen: vol vertrouwen."

De Colombiaan kwam in de zomer van 2016 voor 5,5 miljoen euro over van Deportivo Cali. Hij deed dit seizoen pas drie keer mee in de Eredivisie. Daarin scoorde hij één keer.