Situatie Nouri onveranderd: Ajacied glimlacht soms, maar is niet aanspreekbaar

Situatie Nouri onveranderd: Ajacied glimlacht soms, maar is niet aanspreekbaar

Gepubliceerd: zaterdag 5 mei 2018 om 09:02za 05-05-2018 om 09:02

De gezondheidstoestand van Abdelhak Nouri is sinds de laatste berichten onveranderd. Dat meldt Het Parool zaterdag. De Ajacied verkeert nog altijd in een zeer lage staat van bewustzijn.

De krant weet dat Nouri eerder in Leijpark, een revalidatiekliniek in Tilburg, is geweest. Vanwege een terugslag moest hij terug naar het ziekenhuis. Daar ademt hij zelfstandig. Zijn familie maakte eerder bekend dat Nouri soms glimlacht en met de ogen knippert, maar hij is niet aanspreekbaar. 'De kans op herstel van cruciale hersenfuncties is nihil', schrijft Het Parool. 'Mensen met soortgelijk letsel lopen een hoger risico op complicaties, bijvoorbeeld lucht- en urineweginfecties, maar ze kunnen met de juiste medische zorg lang in leven blijven.'

De krant gaat ook in op de contractsituatie van Nouri. Hij ligt tot medio 2020 vast bij Ajax. Volgens de cao voor profvoetballers is de club tot die datum verplicht tot honderd procent uitbetaling van Nouri's bruto jaarsalaris van naar schatting 450.000 euro. "Daarna valt Nouri terug in een WIA-uitkering van 30.000 of maximaal 45.000 euro, tenzij hij zich aanvullend heeft verzekerd tegen arbeidsongeschiktheid", zegt Harry Metten, die voor de voetbalvakbond VVCS zaken rondom arbeidsrecht, sociale wetgeving en sociale verzekeringen afwikkelt.

Wrang is wel dat Ajax alleen verplicht is Nouri's salaris te betalen zolang de speler in leven is, aldus Het Parool. Als een voetballer voor het einde van zijn contractperiode overlijdt, krijgen nabestaanden een overlijdensuitkering van twee maandsalarissen.

Over het juridische steekspel tussen de advocaten van Ajax en de familie Nouri meldt de krant dat er bij de rechtbank geen procedure is aangemeld. Het lijkt erop dat de partijen achter de schermen onderhandelen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws