Willem II-duo naar Champions League-finale: 'Scheids helpt Real altijd'

Willem II-duo naar Champions League-finale: 'Scheids helpt Real altijd'

05-05-2018 12:49
10

De Champions League-finale tussen Real Madrid en Liverpool is het gesprek van de dag voor de twee Spanjaarden van Willem II. Topscorer Fran Sol heeft zijn opleiding genoten bij De Koninklijke, terwijl middenvelder Pedro Chirivella van Liverpool gehuurd wordt.

De twee Willem II'ers hebben nog altijd goed contact met oud-ploeggenoten als Dani Carvajal en Alberto Moreno en gaan samen naar Kiev om de eindstrijd te bekijken. Sol denkt dat zijn oude club favoriet is. "Bij Real weten ze hoe ze alle kaarten op zo'n wedstrijd moeten zetten", vertelt hij aan het Brabants Dagblad. De spits stelt bovendien vast dat Real over geluk niet te klagen heeft deze Champions League-campagne. "Die blunder van Sven Ulreich: dat is toch niet normaal voor een halve finale van de Champions League? Zo'n fout, zo lucky. Real krijgt ook altijd hulp van de scheidsrechter. Waarom is die handsbal van Marcelo niet bestraft? Willem II had er zeker een penalty voor tegen gekregen."

Chirivella hoopt ooit nog door te breken bij Liverpool. "Ik heb bij Willem II bijna alles gespeeld. Liverpool krijgt straks een andere voetballer terug, met veel meer persoonlijkheid. Als je elke dag op het niveau van Liverpool traint, pas je je aan", denkt de middenvelder. Sol weet dat hij niet is voorbestemd voor de absolute top, maar kan daar prima mee leven. "Als ik jaloers zou zijn op elke speler die op dit moment meer bereikt heeft, kan ik mezelf beter vermoorden."