Weghorst bevestigt aanstaande transfer: Op een mooie manier afscheid genomen

Weghorst bevestigt aanstaande transfer: "Op een mooie manier afscheid genomen"

06-05-2018 17:17
65

Wout Weghorst heeft waarschijnlijk zijn laatste wedstrijd voor AZ gespeeld. Na afloop van de 6-0 overwinning op PEC Zwolle - met twee goals van Weghorst - bevestigt hij dat er veel belangstelling is.

"Ik heb net op een mooie manier afscheid genomen van het publiek. Hoewel je nooit weet hoe het loopt, is het duidelijk dat er veel belangstelling is en dat ik graag een nieuwe stap wil maken", zegt Weghorst, goed voor achttien competitiegoals dit seizoen, tegen FOX Sports.

Hannover 96 en 1899 Hoffenheim worden in verband gebracht met Weghorst, alhoewel hij dat niet wil bevestigen. "Maar het moge duidelijk zijn dat er veel belangstelling is. Er is concrete interesse van clubs uit Engeland en Duitsland, ik ga nu rustig bekijken waar ik voor ga kiezen."

"Duitsland heeft wel mijn voorkeur. Ik denk dat die competitie ontwikkelingstechnisch het beste bij mij past als je kijkt naar mijn manier van spelen en mijn mentaliteit", zegt hij. De suggestie dat Feyenoord bij hem zou passen, wijst Weghorst af. "Feyenoord is natuurlijk een geweldig mooie club, maar ik denk dat ik toe ben aan een buitenlands avontuur. Daar ben ik voor mijn gevoel echt aan toe."