Feyenoord-duo op weg naar de uitgang: 'Zou een moment voor ze kunnen zijn'

Feyenoord-duo op weg naar de uitgang: 'Zou een moment voor ze kunnen zijn'

07-05-2018 07:45
19

Feyenoord kan de komende weken aan de bak, met het mogelijke vertrek van Nicolai Jörgensen, Tonny Vilhena en wellicht ook Steven Berghuis. Giovanni van Bronckhorst erkent dat die eerste twee vermoedelijk de deur van De Kuip achter zich dichttrekken.

"Dit zou inderdaad een moment voor die jongens kunnen zijn", zegt de trainer in het Algemeen Dagblad. "Jörgensen kon in de winter natuurlijk al naar de Premier League. Vilhena heeft ook een goed seizoen achter de rug." Een vertrek van clubtopscorer Berghuis lijkt minder voor de hand te liggen. De rechtsbuiten ligt nog voor drie seizoenen vast en Feyenoord zal de hoofdprijs vragen.

Berghuis gaf al aan niet met een transfer bezig te zijn. Hij verwacht dat de Rotterdammers adequaat inspelen op het vertrek van steunpilaren. "Als jongens als Jörgensen en Vilhena zouden vertrekken, verwacht ik wel dat Feyenoord spelers terughaalt die ervoor zorgen dat we mee zullen doen om de prijzen. En we weten ook niet wat Robin van Persie doet."

De routinier verwacht snel duidelijkheid te verschaffen. "Ik heb inmiddels heel veel feedback gehad van mensen. Van pure professionals. Het is niet de bedoeling dat ik heel lang blijf nadenken, als ik stop moet de club ook verder kijken. Of ik er zelf al uit ben? Ik heb wel heel goed nagedacht. De optie om in elk geval de voorbereiding mee te draaien? Ja, ook die is voorbijgekomen."

Lees ookVan Persie stelt lijstje op en gaat knoop doorhakken: "Gaan we over brainstormen"