Willem II voert renovatie door: zes spelers moeten vertrekken uit Tilburg

Willem II voert renovatie door: zes spelers moeten vertrekken uit Tilburg

07-05-2018 17:54
35

Willem II zet de renovatie van zijn selectie voort. Liefst zes spelers zien hun aflopende contract niet verlengd worden in Tilburg.

Bartholomew Ogbeche, Darryl Lachman en Thom Haye worden bedankt voor bewezen diensten en vertrekken. Ook de in de winter gehaalde Eyong Enoh en Giliano Wijnaldum verlaten de club, net als derde keeper Stefan van der Lei, meldt Willem II op de clubsite.

Haye kwam in het voorjaar van 2016 van AZ naar Willem II. In twee seizoenen speelde de middenvelder zeventig wedstrijden voor de Tricolores, waarin hij vijfmaal scoorde. Lachman werd in zijn eerste van zijn twee seizoenen in Tilburg gehuurd van Sheffield Wednesday. Ook hij kwam in die periode tot zeventig optredens en maakte dit seizoen na Fran Sol de meeste speelminuten.

Ogbeche speelde sinds januari 2016 voor Willem II, dat hem overnam van SC Cambuur. In tweeënhalf jaar kwam de 33-jarige Nigeriaan mede door een schouderblessure en een gescheurde kruisband niet verder dan 41 wedstrijden. Daarin trof hij dertien keer doel. De rol van Enoh en Wijnaldum was na de winterstop beperkt. Zij kwam respectievelijk vijf en acht keer in actie. 

Overigens is de exodus bij Willem II nog niet voorbij. Huurlingen Pedro Chirivella, Kostas Tsimikas, Mo El Hankouri en Ismail Azzaoui keren in principe terug naar hun werkgevers, terwijl Fran Sol en Ben Rienstra op een nieuw avontuur azen.