Fraser: 'Hij heeft behoorlijk wat mensen bezig gehouden bij Feyenoord'

Fraser: 'Hij heeft behoorlijk wat mensen bezig gehouden bij Feyenoord'

07-05-2018 19:08
6

Henk Fraser verbaast zich erover dat Steven Berghuis een van de weinige Feyenoord-spelers is die niet in verband wordt gebracht met een vertrek. Als de aanstaande trainer van Sparta in het buitenland actief zou zijn, zou hij het wel weten.

"Ik denk dat het wellicht een punt is dat hij nog een vierjarig contract heeft. Ik vind het ook verrassend", zegt Fraser bij FC Rijnmond. "Hij is voor Feyenoord-begrippen behoorlijk aanwezig geweest dit seizoen. Niet alleen met doelpunten, maar ook met assists. Hij heeft behoorlijk wat mensen bezig gehouden. Ik vind het verrassend."

Fraser staat volgend seizoen onder contract bij Sparta, maar zou Berghuis op zijn lijstje zetten als hij in het buitenland trainer zou zijn. "Als ik in het buitenland werkzaam zou zijn, zou dit wel een speler zijn die aantrekkelijk voor mij is. Hij heeft zich ondertussen goed ontwikkeld en blijft een jonge speler, hoe je het ook wendt of keert."

Fraser heeft zich ook uitgelaten over Justin Bijlow, de jonge Feyenoord-doelman die de afgelopen paar wedstrijden de kans kreeg en een goede indruk heeft achtergelaten. "Ik vind het een onwijs leuke speler om naar te kijken. Zijn uitstraling, de manier waarop hij anticipeert en zichzelf voor de bal gooit. Daar houd ik van."