Van der Sar over Ziyech: 'Misverstand geweest. Hadden we eerder op moeten pakken'

Van der Sar over Ziyech: 'Misverstand geweest. Hadden we eerder op moeten pakken'

07-05-2018 19:33
35

Edwin van der Sar is teleurgesteld over de situatie rond Hakim Ziyech. De middenvelder van Ajax is bij een klein deel van de Amsterdamse aanhang niet geliefd. Bij Rondo krijgt Van der Sar de vraag of Ajax Ziyech niet openlijk had moeten steunen na de fluitconcerten en het incident met een supporter na het duel met PSV.

"Ik denk dat Hakim heel geliefd is", reageert Van der Sar op de vraag van Parool-journalist Henk Spaan. "Er werd eerst door de 'normale' supporters gefloten. Toen ging de harde kern achter hem staan. Daarna werd het omgekeerd. Er is een misverstand geweest. Met elkaar hadden we dat eerder op moeten pakken."

Spaan vraagt aan Van der Sar of Ajax zich niet beter achter Ziyech had moeten scharen. De Ajax-directeur zegt dat dat gebeurd is, maar intern. "We hebben dat bij hem neergelegd. Alleen intern gedaan en niet naar de buitenwereld? Er is emotie en teleurstelling na een verliespartij (gaat over duel met PSV, red.), zeker als je de titel verliest in Eindhoven. Dat doet pijn. Supporter zijn is niet makkelijk in een seizoen waarin veel dingen fout gaan, maar aan spelers mag je niet komen."

Van der Sar houdt er rekening mee dat Ziyech na twee seizoenen gaat vertrekken bij Ajax. "Hij heeft een periode bij sc Heerenveen en FC Twente gespeeld en een carrière opgebouwd. Met Marc (Overmars, red.) heeft hij gesproken over hoe hij zijn carrière ziet. Met het WK in aantocht is het voor Hakim een ander verhaal."