'Ajax zet hoog in en richt pijlen op middenvelder van ruim 14 miljoen euro'

'Ajax zet hoog in en richt pijlen op middenvelder van ruim 14 miljoen euro'

07-05-2018 20:30
110

Volgens Mexicaanse media heeft Ajax belangstelling voor Rodolfo Pizarro, een middenvelder van Guadalajara Chivas. De 24-jarige Mexicaan wordt gelinkt aan een transfer naar een Europese club. Ajax is naar verluidt een van de geïnteresseerde clubs.

Volgens ESPN heeft Ajax interesse in Pizarro. Pizarro is een aanvallende middenvelder die sinds 2017 voor Chivas speelt. Van 2012 tot begin 2017 stond hij onder contract bij Pachuca, de club waar ook Hirving Lozano (PSV) vandaan komt. Chivas nam hem over voor een bedrag van ruim 17 miljoen dollar, weet ESPN.

"De waarheid is dat er veel geïnteresseerde clubs zijn, net name uit Europa. Ik moet nog bekijken wat ik ga doen, wat bij me past en waar ik gelukkig zal zijn. Ik weet niet naar welke competitie mijn voorkeur uit gaat. Ik weet niet wat het beste voor mij is", zo liet Pizarro vorige week volgens ESPN weten.

Het is de vraag of Pizarro haalbaar is voor Ajax. Algemeen directeur Edwin van der Sar liet zondag bij Rondo weten dat de club voortaan meer ervaren spelers wil halen. Wat dat betreft past Pizarro perfect in het door Van der Sar geschetste plaatje. Ook Dusan Tadic en Zakaria Labyad staan naar verluidt in de belangstelling van Ajax.

De algemeen directeur liet ook weten dat geld geen probleem moet zijn voor een club als Ajax. Pizarro heeft Chivas volgens Mexicaanse media ruim 17 miljoen dollar gekost (omgerekend iets meer dan 14 miljoen euro). Pizarro speelde dit seizoen 29 wedstrijden voor zijn club, waarin hij zeven goals maakte.