Van der Gaag stelt Eredivisie-club teleur en heeft twee opties: 'Hebben gesproken'

Van der Gaag stelt Eredivisie-club teleur en heeft twee opties: 'Hebben gesproken'

08-05-2018 17:49
47

Mitchell van der Gaag wordt niet de nieuwe trainer van sc Heerenveen. De coach die Excelsior na twee succesvolle seizoenen gaat verlaten, heeft zijn zinnen gezet op twee andere opties. Dat vertelt hij aan FOX Sports.

Van der Gaag zat recent om tafel met Heerenveen. "We hebben twee keer gesproken ja, maar ik ga een andere keuze maken. Er speelde wat op de achtergrond, toen heb ik de beslissing genomen om daarop te wachten", laat hij weten. "Ze reageerden teleurgesteld. Maar goed, als je met elkaar in gesprek bent hoop je er altijd uit te komen. Van te voren was alles duidelijk. Er waren geen verrassingen van beide kanten. Maar uiteindelijk moet je een beslissing nemen. Voor jezelf, maar ook voor de club waarmee je praat."

Van der Gaag erkent dat er 'twee dingen lopen'. "Het is afwachten of dat uiteindelijk ook echt concreet gaat worden." Hij hoopt dat binnen twee weken te weten. Het is geen geheim dat Van der Gaag nog eens naar het buitenland wil. "Dat is een eigen leven gaan leiden. Ik zou graag nog eens ver weg willen. Dat zijn de dromen en de ambitie. Maar dat betekent niet dat het gelijk gaat gebeuren."