PEC wil leegloop voorkomen: 'Voor de absolute hoofdprijs wordt alles vloeibaar'

PEC wil leegloop voorkomen: 'Voor de absolute hoofdprijs wordt alles vloeibaar'

09-05-2018 16:29
33

PEC Zwolle-trainer John van 't Schip voorziet een zware taak voor technisch directeur Gerard Nijkamp deze zomer. Een leegloop dreigt namelijk bij de nummer negen van de Eredivisie, meldt Voetbal International.

Zo gaat Philippe Sandler naar Manchester City en kunnen Youness Mokhtar en Mustafa Saymak transfervrij op zoek naar een nieuwe club. Bovendien beloofde PEC aan Ryan Thomas om mee te werken aan een mooie transfer en hoopt aanvoerder Bram van Polen op een avontuur in Noord-Amerika of Australië. Intussen neemt de interesse in Younes Namli en Kingsley Ehizibue toe.

Ook ontevreden bankzitters als Piotr Parzyszek en Nicolás Freire overwegen verder te kijken. Van het beoogde basiselftal lijken enkel Diederik Boer, Dirk Marcellis en Rick Dekker zekerheidjes voor het seizoen 2018/'19. "Voor volgend seizoen moeten we kijken hoe we de creativiteit die gaat vertrekken, kunnen opvangen", reageert Van 't Schip tegenover VI. "Daar ligt een belangrijke taak voor Gerard. De kunst is om spelers te halen die passen bij het spel dat wij met PEC willen spelen."

PEC presenteerde zelf al Gustavo Hamer (Feyenoord) en Zian Flemming (Ajax). Nijkamp benadrukt dat de club geen uitverkoop houdt. "Aan de transfer van Philippe houden we een mooie transfersom over. Vervolgens verwacht ik dat we nog één of twee spelers zullen verkopen. Daarna houdt het ook direct op. Wil je groeien als organisatie, dan kun je niet elke zomer de voordeur wagenwijd openzetten. Alleen als een absolute hoofdprijs op tafel wordt gelegd, wordt alles vloeibaar."