'Als PSV of Ajax de beste optie is voor hem, dan overwegen we dat ook'

'Als PSV of Ajax de beste optie is voor hem, dan overwegen we dat ook'

09-05-2018 17:10
45

Alireza Jahanbakhsh mag zich in de concrete belangstelling verheugen van diverse clubs, maar AZ heeft nog geen bod ontvangen. Dat zegt zaakwaarnemer Amir Hashemi van de Iraniër.

Napoli is een van de clubs die zeer geïnteresseerd is in de 24-jarige rechtsbuiten. "Het klopt dat Napoli interesse heeft, maar we hebben nog niet concreet met hen gesproken. We weten van de belangstelling en de club heeft Alireza regelmatig bekeken dit seizoen", vertelt Hashemi aan Voetbal International.

De nummer twee van de Serie A is zeker niet de enige club die Jahanbakhsh de laatste weken heeft bekeken. "Er is heel veel belangstelling voor Alireza, ook concreet. Geen enkele club heeft echter een bod op hem gedaan bij AZ. Dat wilden wij ook niet, want Alireza wilde zich volledig richten op AZ. Ik heb hem ook niet lastiggevallen met alle clubs die, al dan niet concreet, naar hem informeerden."

"We gaan nu het seizoen voorbij is pas alle opties bekijken", vervolgt Hashemi, die laat weten dat de Nederlandse top (nog) niet achter de aanvaller aan zit. "Welke clubs er concreet zijn? Dat zijn in ieder geval allemaal buitenlandse clubs." Een binnenlandse transfer wordt desondanks niet uitgesloten. "Nederland heeft veel topspelers aan het buitenland afgeleverd. Denk aan Romario, Ronaldo, Luis Suárez, Ruud van Nistelrooy. Als straks blijkt dan één of twee seizoenen bij bijvoorbeeld PSV of Ajax de beste optie is voor Alireza, dan overwegen we dat ook. Maar dan moeten de clubs er eerst uitkomen met AZ."

Voor de 24-jarige Jahanbakhsh geeft het financiële plaatje niet de doorslag. "Geld is niet belangrijk voor Alireza, hij zal nooit naar China of het Midden-Oosten gaan", bezweert Hashemi. "Zelfs niet als die clubs honderd miljoen euro bieden."