'FC Groningen wil shoppen in de Jupiler League en denkt aan jonge spits'

'FC Groningen wil shoppen in de Jupiler League en denkt aan jonge spits'

10-05-2018 10:30
16

FC Emmen-talent Thijs Dallinga staat in de belangstelling van FC Groningen, meldt RTV Drenthe. De zeventienjarige spits is bij de Jupiler League-club niet zeker van een basisplaats, waardoor een transfer mogelijk uitkomst biedt.

"Emmen heeft een aanbod gedaan en daar ben ik nu over aan het nadenken", laat Dallinga weten aan RTV Drenthe. "Ik ben daar nog niet zover in. Ze hebben het aanbod nog niet zolang geleden gedaan, dus ik ben er nog over aan het nadenken. Er is nog een optie, maar daar laat ik me het liefste niet over uit."

Het regionale medium weet dat Groningen de club is die Dallinga wil hebben, maar zelf wil hij dat niet bevestigen. "Ik moet goed kijken naar op welke plek ik me het beste kan ontwikkelen. Daar spelen verschillende dingen een rol in. Ik moet goed nadenken over wat ik wil. Ik overleg met m'n familie en m'n zaakwaarnemer. Dat zijn de belangrijkste mensen. Ik heb heel veel aan Emmen te danken, dus het is zeker niet zo dat ik zomaar voor iets anders kies."

Dallinga speelde dit seizoen acht wedstrijden in de hoofdmacht van Emmen, dat in de play-offs voor promotie naar de Eredivisie moet zien af te rekenen met NEC. Daarin maakte hij één doelpunt.