'Twee bussen met NEC-fans al na uur vertrokken; stewards krijgen klappen'

'Twee bussen met NEC-fans al na uur vertrokken; stewards krijgen klappen'

10-05-2018 19:04
103

Een deel van de NEC-supporters besloot om in de rust van het duel met FC Emmen al huiswaarts te keren. Daardoor hebben zij de 4-0 afstraffing niet volledig meegekregen. Een aantal supporters had het in de rust gehad en besloot bij een 3-0 stand te vertrekken.

Dat meldt Omroep Gelderland. De NEC-fans probeerden het vak te verlaten en twee bussen vertrokken na een uur spelen alweer richting Nijmegen. NEC stond bij rust al met 3-0 achter, waarna de supporters er klaar mee waren en alvast besloten om huiswaarts te keren. In de slotfase maakte Emmen er ook nog 4-0 van, waardoor NEC een wonder nodig heeft om nog verder te gaan in de nacompetitie. Zondag treffen beide ploegen elkaar opnieuw.

Enkele journalisten meldden op Twitter dat het bij het verlaten van het stadion onrustig was. Fans van NEC zouden slaags zijn geraakt met stewards en fans van Emmen. 'Onrust rond het uitvak van NEC ondertussen. Thuispubliek op de lange zijde vlucht voor uitgebroken NEC-fans. Stewards lijken situatie na een paar flinke klappen weer onder controle te hebben', aldus Ernst Slagert, journalist van het Dagblad van het Noorden op Twitter.