'Gefrustreerde' Spierings: Een beetje keeper neemt hem op z'n borst aan, toch?

'Gefrustreerde' Spierings: "Een beetje keeper neemt hem op z'n borst aan, toch?"

10-05-2018 20:08
26

Sparta-schlemiel Stijn Spierings wilde de bal uit frustratie tegen een speler van FC Dordrecht aanschieten. Onverhoopt schoot hij de bal van 35 meter achter zijn eigen doelman Roy Kortsmit.

"Ik wilde hem tegen die gozer van Dordrecht aanschieten", verklaart Spierings tegen FOX Sports. "Ik had een beetje frustratie van dat duel daarvoor. Ik raakte hem fantastisch eigenlijk. Hij vliegt zo over onze keeper heen. Dan kun je wel door de grond zakken. Ik denk dat het erbij hoort."

"Ik heb het net teruggezien in de kleedkamer. We maakten er grapjes over, dat hij hem gewoon in z'n handen kon pakken of op z'n borst aan kon nemen. Een beetje keeper neemt hem op z'n borst aan, toch? Dat zou je zeggen. Volgens mij mocht hij hem gewoon in z'n handen pakken, omdat het geen terugspeelbal was. Hij heeft hem nog nooit op hem af zien komen zo. Het was het moeilijkste schot, dat zegt genoeg over de wedstrijd."

"We kunnen wel met z'n allen in de put zitten, maar we hebben gewonnen. Het is voor mezelf moeilijk en lastig. We hebben gewonnen en gaan niet moeilijk doen over een eigen doelpunt van mij. De hele wereld over? Het zij zo. Ik doe het niet bewust." Sparta won uiteindelijk wel met 1-2.