Oud-middenvelders van Heerenveen, Ajax en FC Twente verdienen meer dan Zlatan

Oud-middenvelders van Heerenveen, Ajax en FC Twente verdienen meer dan Zlatan

11-05-2018 19:29
11

Zlatan Ibrahimovic geldt als één van de grootste blikvangers in de Amerikaanse Major League Soccer, maar is lang niet de best betaalde speler in de Verenigde Staten. De Zweedse superster van LA Galaxy moet 25 spelers voor zich dulden.

De 36-jarige Zweed strijkt een jaarsalaris van ruim 1,2 miljoen euro op, blijkt uit een lijst met spelerssalarissen die de Amerikaanse profcompetitie gepubliceerd heeft. Daarmee houdt Ibrahimovic voormalig Vitesse-middenvelder Valeri Qazaishvili net onder zich: de Georgiër speelt tegenwoordig bij San José Earthquakes en kan ook jaarlijks 1,2 miljoen bijschrijven. Voormalig FC Twente-middenvelder Felipe Gutierrez heeft echter een hoger jaarsalaris dan Ibrahimovic. De Chilleense middenvelder van Sporting Kansas City tikt bijna de 1,4 miljoen aan.

In de top van het klassement komen we nóg twee oude Eredivisie-bekenden tegen. Voormalig Ajacied Nicolas Lodeiro speelt tegenwoordig voor Seattle Sounders, waar de Uruguayaan op jaarbasis 1,9 miljoen verdient. Hiermee is hij nummer 11 in de MLS-lijst. Voormalig Heerenveen-middenvelder Michael Bradley (Toronto FC) is zelfs de nummer twee met een jaarsalaris van 5,4 miljoen euro. Bradley's ploeggenoot Sebastian Giovinco is dé grootverdiener in de MLS (5,9 miljoen). Carlos Vela van Los Angeles FC houdt Bastian Schweinsteiger (Chicago Fire) net onder zich en completeert het podium.