'Krediet Lijnders nú al volledig op; invloedrijke investeerders zijn er klaar mee'

'Krediet Lijnders nú al volledig op; invloedrijke investeerders zijn er klaar mee'

12-05-2018 15:12
53

Alleen een klein wonder lijkt er voor te kunnen zorgen dat Pepijn Lijnders zijn baan als trainer van NEC behoudt. Wanneer de Jupiler League-ploeg de finale van de play-offs níet weet te bereiken, is het zeer waarschijnlijk einde verhaal voor de oefenmeester. 

Op Hemelvaartsdag ging NEC op bezoek bij FC Emmen met 4-0 onderuit. Dit weekend staat de return op het programma in het Goffertstadion. Omroep Gelderland weet het zeker: als NEC er tijdens de return in de halve finale niet in slaagt om de enorme achterstand om te buigen, dan valt het doek voor Lijnders. 

In januari werd de jonge trainer aangesteld als vervanger van Adrie Bogers. Nú al lijkt zijn krediet volledig op. Invloedrijke investeerders zijn het vertrouwen kwijt in de voormalig assistent van Liverpool-manager Jürgen Klopp, meldt Omroep Gelderland, en ook binnen de club zelf is er veel onvrede over zijn functioneren.

Fans klagen al langere tijd steen en been over de coach; Lijnders komt over als 'warrig' en zijn optredens in de media doen hem volgens velen ook geen goed. Donderdag ging een video van Lijnders nog viraal. 

Sinds de aanstelling van Lijnders verloor de titelkandidaat de ene na de andere uitwedstrijd. Fortuna Sittard troefde NEC afgelopen maand af in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie.