In het kort: peperdure misstap Inter, Galatasaray één punt verwijderd van titel

In het kort: peperdure misstap Inter, Galatasaray één punt verwijderd van titel

12-05-2018 22:53
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Peperdure misstap van Internazionale
Een dreun van jewelste voor Internazionale. De grootmacht uit Milaan lijkt deelname aan de Champions League uit het hoofd te moeten zetten na een nederlaag in eigen huis tegen Sassuolo. Het werd zaterdagavond 1-2. Zondag kan nummer vier SS Lazio profiteren van het verlies. Wint Lazio op bezoek bij Crotone, dan is een ticket voor het miljoenenbal binnen. Door de nederlaag van Inter is nummer drie AS Roma nu sowieso verzekerd van Champions League-voetbal. 

Galatasaray stapje dichterbij landstitelZa
Volgende week maandag heeft Galatasaray aan een remise tegen Göztepe voldoende om kampioen van Turkije te worden. Zaterdag werd er door de topclub uit Istanbul geen fout gemaakt tegen Yeni Malatyaspor: 2-0. Garry Rodrigues leverde beide assists af. Ryan Donk stond evenals de vleugelaanvaller in de basis bij Cim Bom Bom. 

Atlético Madrid houdt aartsrivaal Real achter zich
Atlético Madrid is zo goed als zeker van de tweede plek in de Primera Division. De Madrilenen wonnen tijdens de voorlaatste speelronde met 0-1 bij Getafe dankzij een vroege treffer van Koke. De Europa League-finalist staat zes punten voor op aartsrivaal Real Madrid, dat echter nog een wedstrijd tegoed heeft.

Fortuna Sittard slikt stevige nederlaag in wedstrijd van de toekomst
Fortuna Sittard heeft het promotieseizoen afgesloten met een fikse nederlaag. De Limburgers speelden zaterdagmiddag in het stadion van Excelsior de wedstrijd van de toekomst tegen de Suriprofs en gingen met 5-2 onderuit. Wessel Dammers en André Vidigal maakten nog wel de openingstreffer van Giovanni Hiwat ongedaan, maar na rust liepen de Suriprofs uit.