Afscheid na 5 hectische Go Ahead-jaren: 'Ik wilde eigenlijk slagen bij Ajax'

Afscheid na 5 hectische Go Ahead-jaren: 'Ik wilde eigenlijk slagen bij Ajax'

12-05-2018 18:52
12

Xandro Schenk streek in de winterstop van het seizoen 2012/2013 neer bij Go Ahead Eagles en zal komende zomer vertrekken uit de adelaarshorst. De 25-jarige verdediger kijkt terug op ruim vijf roerige jaren in Deventer, waar hij twee promoties en twee degradaties meemaakte.

"Ik weet niet of ik ooit een boek ga schrijven. Maar als ik alles op een rijtje zet, dan heb ik in deze vijf jaar bij Go Ahead meer meegemaakt dan veel voetballers in hun hele carrière", blikt de bij Ajax opgeleide linkspoot terug in gesprek met De Stentor. Schenk werd aanvankelijk voor een half jaar gehuurd door Go Ahead en wilde daarna eigenlijk terug naar Amsterdam. "Die promotie in 2013 onder Erik ten Hag maakte alles anders. Ik heb de jeugdopleiding van Ajax doorlopen en wilde daar slagen. Alleen wist ik ook dat ik als verdediger bij Ajax vijfde keus was en met Go Ahead naar de Eredivisie kon."

Schenk slaagde er in al die Go Ahead-jaren echter nooit in om uit te groeien tot een publiekslieveling. "Ik kom soms wat flegmatiek over en probeer alles voetballend op te lossen. Schiet maar zelden een bal over de boarding. Ik ben dus niet de passieman die fans hier graag zien." Schenk kan prima leven met alle kritiek, maar verbaast zich over de commentaren die hij via social media krijgt. "Mannen van een jaar of vijftig die hun emoties ventileren en voetballers afmaken op internet.... Als mijn vader dat deed, zou ik hem daar echt even op aanspreken. Kan toch niet?"