Labyad schittert door afwezigheid in Utrecht: 'Moet zorgen dat ze Europa in gaan'

Labyad schittert door afwezigheid in Utrecht: 'Moet zorgen dat ze Europa in gaan'

12-05-2018 19:50
73

Zakaria Labyad is de grote afwezige tijdens de play-offwedstrijd tussen FC Utrecht en sc Heerenveen van zaterdagavond. De spelmaker ontbreekt in de wedstrijdselectie van de thuisploeg, vanwege liesklachten.

De Domstedelingen deden aanvankelijk geen mededelingen over de reden van Labyads afwezigheid, maar lieten later weten dat de Marokkaans international met een lichte blessure kampt. Labyad is naar verluidt een uur voor de wedstrijd nog getest, maar zou van de medische staf geen groen licht hebben gekregen om zaterdagavond mee te spelen tegen Heerenveen.

De analisten van FOX Sports hebben echter hun bedenkingen bij de situatie en denken dat Labyad met zijn hoofd bij een transfer is: de spelmaker wordt de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar rivaal Ajax. Ronald de Boer begrijpt er niets van en vindt dat Labyad gewoon moet spelen. "Je hebt niets met een transfer te maken, je moet gewoon zorgen dat Utrecht Europees gaat spelen. Dat speelt volgend seizoen pas!"