Vitesse heeft geen kind aan ADO Den Haag: finaleplek in de pocket

Vitesse heeft geen kind aan ADO Den Haag: finaleplek in de pocket

12-05-2018 20:16
39

Met speels gemak heeft Vitesse zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van de play-offs. Afgelopen woensdag hadden de Arnhemmers het heenduel tegen ADO Den Haag met 5-2 gewonnen. De ploeg van trainer Fons Groenendijk maakte in Arnhem geen moment aanspraak op een comeback. Het werd uiteindelijk 2-1 voor Vitesse. 

ADO wist bij aanvang van de wedstrijd in het Gelredome dat het liefst vier keer móest scoren om de finale van de play-offs te bereiken. In een matig gevuld stadion zat dat er geen moment in. Het was Vitesse dat voor rust de score opende. Tim Matavz schoot op aangeven van Roy Beerens raak. 

Mason Mount, woensdag de grote man met drie goals en een assist, maakte er kort na de pauze ook 2-0 van. Een heerlijk passje van Bryan Linssen, met buitenkantje schoenen, stelde de Chelsea-huurling in staat om bij de tweede paal simpel binnen te tikken. Nasser El Khayati zorgde er voor dat de meegereisde fans uit Den Haag toch nog iets te juichen hadden. Hij schoot kort na tweede Vitesse-goal raak. In de resterende 35 minuten geloofden Vitesse en ADO het wel. 

In de finale van de play-offs neemt Vitesse het op tegen FC Utrecht óf sc Heerenveen. Het heenduel tussen die twee ploegen eindigde eerder deze week in een 4-3 zege voor de Friezen.