'De spelers die het meest klaagden zijn vertrokken bij PSV. Ik noem geen namen'

'De spelers die het meest klaagden zijn vertrokken bij PSV. Ik noem geen namen'

Gepubliceerd: zondag 13 mei 2018 om 11:45zo 13-05-2018 om 11:45

Bij landskampioen PSV werd er dit seizoen aanzienlijk harder getraind dan vorig jaar. Dat vertelt verdediger Daniel Schwaab in geprek met ELF Voetbal Magazine. Zijn verklaring is opmerkelijk. 

"Sommige spelers die het meest klaagden zijn vertrokken, haha. Ik ga geen namen noemen, maar zo werkt het natuurlijk wel in een team. Als sommige spelers klagen, nemen anderen daaraan een voorbeeld. Zo wordt het steeds erger", legt Schwaab uit.

"Nu die spelers weg zijn luisteren talenten misschien meer naar mij. En als ik dan zeg dat vermoeidheid voor een groot deel tussen de oren zit, nemen ze dááraan een voorbeeld. Het is een kwestie van instelling en gewenning. Als spelers in de jeugd niet gewend zijn om hard te werken, is het natuurlijk lastig om dat bij het eerste ineens wel te doen. Bij gewenning gaat het toch makkelijker."

Of dat dan ook een cruciaal verschil is met het mislukte seizoen 2016/17? "Ja. Zonder twijfel. De bereidheid om te knokken kan je kampioen maken. Daarbij moet ik zeggen dat het teamgevoel, het eenheidsgevoel, voor mij het grootste verschil is met vorig seizoen. Daarmee maken wij het verschil."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws