Liverpool laat PSV juichen, Nederlands kwartet van Swansea degradeert

Liverpool laat PSV juichen, Nederlands kwartet van Swansea degradeert

13-05-2018 17:52
58

Liverpool heeft zich zondagmiddag verzekerd van Champions League-voetbal. The Reds wonnen in eigen huis simpel van Brighton en stelden daarmee een plek in de top-vier van de Premier League veilig. De zege van Liverpool betekent goed nieuws voor PSV. Voor Swansea City viel het doek. 

Liverpool wist dat het aan een goed resultaat op Anfield genoeg had om Chelsea af te troeven de strijd om een Champions League-ticket. De formatie van manager Jürgen Klopp kwam geen moment in de problemen tegen Brighton, dat met Jürgen Locadia en Davy Pröpper in de basis begon.

Mohamed Salah tekende in de eerste helft voor de openingstreffer. Voor de Egyptische ster was het z'n 32e competitiegoal van het seizoen - een nieuw record. Dejan Lovren (voor rust), Dominic Solanke en Andy Robertson (na rust) maakten er uiteindelijk 4-0 van.

De winst van Liverpool is goed nieuws voor PSV. De kampioen van Nederland is nu verzekerd van de Champions League-playoffs. De winnaar van de Champions League, Liverpool óf Real Madrid, is nu namelijk via de competitie sowieso geplaatst voor het miljardenbal. PSV zou éigenlijk instromen in de derde voorronde, maar schuift nu een plekje op. Dat betekent ook dat PSV pas eind augustus voor de eerste keer in actie hoeft te komen, in plaats van enkele weken eerder. 

De zege van Liverpool was niet voldoende om de derde plek te veroveren. Tottenham Hotspur troefde de concurrent af. Op Wembley speelde Spurs een werkelijk krankzinnige wedstrijd tegen Leicester City. Kort na rust kwam Leicester op een 3-1 voorsprong. Binnen een kwartier knokte Tottenham zich terug naar 4-3, dankzij onder meer twee treffers van Erik Lamela. Na de gelijkmaker van Jamie Vardy bezorgde Harry Kane de Londenaren de zege: 5-4. 

Chelsea beleefde een dramatisch slot van de competitie. De nummer vijf móest op bezoek bij Newcastle United winnen om nog kans te maken op een plek in de top-vier. Op St. James' Park werd het echter een afgang: 3-0. Ayoze Pérez was de grote man met twee treffers.  

Swansea gedegradeerd
Voor Swansea City is na zeven jaar in de Premier League het doek gevallen. De nummer zeventien van de ranglijst had na de nederlaag tegen Southampton (0-1) van eerder deze week sowieso een wonder nodig om zich te handhaven. Thuis tegen het reeds gedegradeerde Stoke City lukte het niet om te winnen. Het werd 2-1 voor de gasten. 

Bizar feitje: Leroy Fer is nu voor de derde keer in zijn carrière (!) gedegradeerd uit de Premier League. Eerder ging het voor de Nederlander mis met Queens Park Rangers en Norwich City. Met Erwin Mulder, Mike van der Hoorn en Luciano Narsingh staan bij de ploeg uit Wales nog drie andere Nederlanders onder contract.  

Overige uitslagen
Huddersfield Town - Arsenal 0-1 
Southampton - Manchester City 0-1
Manchester United - Watford 1-0
West Ham United - Everton 3-1