Labyad spreekt van 'volslagen onzin': 'Snap het, maar anders had ik niet gespeeld'

Labyad spreekt van 'volslagen onzin': 'Snap het, maar anders had ik niet gespeeld'

14-05-2018 16:16
33

Zakaria Labyad wil koste wat kost in de finale van de play-offs tussen FC Utrecht en Vitesse spelen. De 25-jarige middenvelder kon door een liesblessure niet spelen tegen sc Heerenveen, maar is bereid risico's te nemen om tegen Vitesse te kunnen starten.

Labyad moest verstek laten gaan tegen Heerenveen en was het onzeker of hij tegen Vitesse wél aan de aftrap zou verschijnen. "Ik wil morgen spelen", laat hij weten aan het Algemeen Dagblad. Ik voelde tijdens de wedstrijd tegen Heerenveen mijn lies wat verkrampen, dat bleek wat erger te zijn. Uit voorzorg trainde ik vrijdag niet mee. Het kon twee kanten op: óf het zou erger worden óf verminderen. Op de wedstrijddag ben ik getest en bleek ik niet fit genoeg."

Labyad ontkent dat het gerucht over een naderende Ajax-transfer de oorzaak was van zijn afwezigheid. De middenvelder doet dit af als 'volslagen onzin'. "Ik snap het wel, maar anders had ik woensdag toch ook niet gespeeld? Ik heb donderdag, vrijdag en zaterdag zeven à zeven uur behandeling aan mijn lies gehad om me fit te krijgen. Dat is helaas niet gelukt, maar gelukkig staan we in de finale van de play-offs."

Inmiddels traint Labyad 'gewoon' mee en maakt hij zich klaar voor wedstrijden tegen Vitesse. De eerste wedstrijd van het tweeluik begint dinsdag om 20.45 uur in de Gelredome. Zaterdag vindt de return (20.45 uur) plaats.