Van Hanegem: 'Raiola heeft toch gelijk? Waar slaat het op dat hij 23 moet zijn'

Van Hanegem: 'Raiola heeft toch gelijk? Waar slaat het op dat hij 23 moet zijn'

14-05-2018 17:05
105

Willem van Hanegem begrijpt weinig van de kritiek op Mino Raiola. De Nederlandse zaakwaarnemer bezorgt Ajax hoofdbrekens rond de contractverlenging van Justin Kluivert.

Door de forse eisen van het kamp Kluivert lijkt de linksbuiten inmiddels op weg naar de uitgang. Naar verluidt eist Raiola een salaris van 1,5 miljoen euro per jaar voor zijn cliënt, plus in totaal een percentage van dertig à veertig procent van een toekomstige transfersom. Van Hanegem snapt wel dat Raiola zo hoog in de boom gaat zitten.

"Die man heeft toch gelijk, of niet?", reageert de Kromme in gesprek met Harry Mens bij Business Class. "Je hebt allemaal die huilebalken. Kluivert is negentien jaar geworden en die kan een vermogen verdienen. En hij (Raiola, red.) kan hem wegbrengen en verdient dan ook een aardige stuiver. Waarom mag dat niet? Kluivert moet eerst 23 of 24 zijn? Waar slaat dat nou op?"

Van Hanegem ziet het zo zwart niet in voor de Amsterdammers. "Ajax wordt er toch ook beter van, of niet? Ze moeten toch een transferbedrag betalen", besluit hij. Het contract van Kluivert loopt medio 2019 af in de Arena. Als hij niet bijtekent moet Ajax hem dus deze zomer verkopen om nog wat voor hem te vangen.