CAS onverbiddelijk: topscorer en captain Peru gaat niet mee naar Rusland

CAS onverbiddelijk: topscorer en captain Peru gaat niet mee naar Rusland

14-05-2018 20:29
11

Peru zal het in Rusland definitief moeten stellen zonder Paolo Guerrero. De aanvaller hoopte via het internationaal sporttribunaal CAS toch in aanmerking te komen voor deelname aan het WK, maar hij ontloopt zijn schorsing niet. Deze is verlengd van zes naar veertien maanden.

Eind 2017 kwam bij een dopingcontrole aan het licht dat Guerrero (34) cocaïne zou hebben gebruikt. Hij werd vervolgens voor een jaar geschorst, waarna hij succesvol beroep aantekende en de helft van de sanctie werd opgeschort. De World Anti-Doping Agency (WADA) tekende hier echter protest tegen aan en kreeg haar zin: de spits van Flamengo zal nog langer niet mogen voetballen.

Guerrero heeft reeds 88 interlands voor Peru gespeeld en het WK in Rusland had de kroon op zijn carrière moeten worden. Voor het eerst sinds 1982 plaatsten La Blanquirroja zich weer eens voor een mondiale eindronde, maar de aanvoerder en topscorer aller tijden zal het toernooi aan zich voorbij moeten laten gaan. Peru is ingedeeld in Groep C, samen met Frankrijk, Australië en Denemarken.