Rampstage bij Utrecht: Ik wilde een bal naar links tikken en hoorde ineens pats

Rampstage bij Utrecht: "Ik wilde een bal naar links tikken en hoorde ineens pats"

16-05-2018 12:40
10

Roy Castien hoopt dat hij snel een nieuwe kans krijgt om indruk te maken op FC Utrecht. De uitblinker van amateurclub Koninklijke HFC mocht enkele weken geleden stage lopen bij de finalist van de play-offs voor Europees voetbal. Daar werd hij getroffen door het noodlot: Castien scheurde zijn voorste kruisband af. 

Woensdag werd de middenvelder geopereerd. "Het is moeilijk uit te leggen wat er precies gebeurde. Ik wilde een bal naar links tikken en hoorde ineens pats. Ik ging naar de grond, maar dacht dat het wel zou meevallen. Ik kon weliswaar niet zelfstandig van het veld lopen, maar had alleen een lichte steek in mijn knie. Na twee dagen zakte de pijn en voelde ik eigenlijk al niets meer", vertelt hij in gesprek met ELF Voetbal.

Na een bezoek aan de dokter werd meer duidelijk. "De dokter vertelde me dat het waarschijnlijk zou meevallen en ik niets had afgescheurd. Dat viel dus tegen. Dat kwam hard aan."

"Of ik iets kan zeggen over het niveau van FC Utrecht? Voor mijn gevoel was dat niet te hoog voor me. Het was een goede stap geweest. Ik denk dat ik me daar goed had kunnen ontwikkelen. Het is lastig te zeggen of ik de Eredivisie aan kan, maar zelf heb ik er vertrouwen in."

De eredivisionist liet al een paar keer van zich horen in de tussentijd. "Ze vroegen hoe het met me ging en wanneer ik geopereerd zou worden. Het is erg positief dat ze met me meeleven."