PSV kiest voor trio na vertrek Brands: Gelouterd in internationale voetbalwereld

PSV kiest voor trio na vertrek Brands: "Gelouterd in internationale voetbalwereld"

16-05-2018 16:24
72

Commissaris Frank Arnesen, hoofd scouting John de Jong en trainer Phillip Cocu nemen voorlopig het takenpakket van Marcel Brands over. Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV, heeft er het volste vertrouwen in dat het vertrek van de technisch manager naar Everton op te vangen is.

PSV meldt via de officiële kanalen dat de clubleiding 'alle reeds aanwezige voetbaltechnische kennis en ervaring binnen de club heeft gemobiliseerd'. Arnesen, De Jong en Cocu vangen het vertrek van Brands de komende periode op. En dus wordt er (vooralsnog) geen externe opvolger gezocht.

"We kunnen dat in de komende transferwindow zo invullen, omdat er een professionele organisatie staat met duidelijke structuren en uitgewerkte plannen en scenario's", legt Gerbrands uit. "John de Jong en Phillip Cocu zullen in hun vertrouwde rol technische kennis inbrengen. Peter Fossen (voorzitter raad van commissarissen, red.) en ik zullen onze reguliere rollen vervullen. Daarnaast zal Frank Arnesen, gelouterd in de internationale voetbalwereld, ons vanuit de rvc met raad en daad bijstaan."

Gerbrands gaat Brands missen. "Natuurlijk gaan we Marcel als mens en manager ontzettend missen. Hij is van grote waarde voor PSV geweest. Omdat hij zo secuur te werk ging en organisatorisch ontzettend sterk is, laat hij een sterk fundament achter, waar wij nog jaren ons voordeel mee kunnen doen."