Marokkaanse pers: Ziyech hakt knoop door over toekomst, Ajax wil 30 miljoen

Marokkaanse pers: Ziyech hakt knoop door over toekomst, Ajax wil 30 miljoen

17-05-2018 23:19
79

Volgens Marokkaanse media heeft Hakim Ziyech de knoop doorgehakt over zijn toekomst. De sterspeler van Ajax heeft zijn zaakwaarnemer opdracht gegeven om snel een deal te maken met AS Roma.

Althans, dat is wat de Marokkaanse krant Assabah schrijft. Ziyech liet onlangs weten dat hij pas na het WK keuzes gaat maken over zijn toekomst, maar Assabah weet dat de Ajacied die al gemaakt heeft. Hij heeft zijn zaakwaarnemer de taak gegeven om een akkoord te bereiken met Roma, een club waar Ziyech al langere tijd mee in verband wordt gebracht. Ziyech ziet het leven in Italië naar verluidt wel zitten.

Roma ziet in Ziyech een kandidaat om de aanvalslinie te versterken. Het is nog niet zeker of Diego Perotti en Stephan El Shaarawy volgend seizoen nog in Rome spelen. Roma wil dan ook niets aan het toeval overlaten en heeft alvast de pijlen gericht op Ziyech. De vraagprijs van Ajax volgens Assabah: dertig miljoen euro. Een bedrag dat technisch directeur Monchi niet op wil hoesten. Monchi hoopt dat Ajax water bij de wijn wil doen en de prijs wil laten zakken.

Mocht Ziyech niet haalbaar zijn voor Rome, dan geldt Yacine Brahimi (FC Porto) volgens Assabah als eerste alternatief. Het contract van de Algerijnse international loopt in de zomer van 2019 af. Zijn waarde wordt geschat op 25 miljoen euro, maar hij zal met nog maar een contract voor een jaar wellicht voor een lagere prijs af te halen zijn.